Ook NOS Achtuurjournaal en Nieuwsuur in HD

Ook NOS Achtuurjournaal en Nieuwsuur in HD

Vanaf vandaag zijn ook de NOS Journaals van 18.00 en 20.00 uur, het NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur te zien in superscherp HD. Daarmee worden nu alle NOS-programma’s uitgezonden in de beeldstandaard van deze tijd. Eerder schakelden de sportprogramma’s van de NOS al over en in november vorig jaar volgden de dagjournaals, NOS op 3 en het late journaal.

Uitzenden in HD is niet alleen een kwestie van een paar nieuwe camera’s aanschaffen: om de hoge beeldkwaliteit aan te kunnen, moet bijna alle apparatuur in de regieruimte worden vervangen. Een kostbare zaak, en de reden waarom met de ombouw is gewacht totdat de apparatuur was afgeschreven.

Zonder dat de kijker er iets van heeft gemerkt, is de afgelopen vijf maanden de regieruimte leeggehaald en weer opgebouwd, zijn de nieuwe spullen getest en is het personeel opgeleid en getraind.

Maar nu is dan ook de laatste televisiestudio in het NOS-gebouw vernieuwd. Met als gevolg: haarscherp beeld voor alle NOS-uitzendingen, met betere en mooiere kleuren en meer diepte in de decors.

Foto: de vernieuwde regieruimte tijdens de laatste tests

Deel dit artikel