NOS programma-informatie

Oek de Jong in Writers' Writers


27 oktober

Vandaag in de serie Writers’ Writers auteur Oek de Jong. Hij vertelt in de studio van het Oog over Maria Dermoût. Zij werd geboren in 1988 op Java en overleed in 1962. Dermoût debuteerde pas op haar 62e. Ze schreef vooral novelles. Haar enige roman De Tienduizend Dingen werd een internationale bestseller, en is in de VS nog steeds een beroemd boek. 

NOS Met het Oog op Morgen
23.00-23.59, NPO Radio 1

Lees meer

Twee extra NOS-programma’s over 25 jaar val van de muur


3 t/m 9 november

Op 9 november is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. De NOS staat met twee extra programma’s stil bij deze historische gebeurtenis: dinsdag 4 november (gewijzigde datum)  (23.00 uur, NPO 2) is eerst de tv-première van de film Mariënborn, 25 jaar na de val van de muur, van regisseur Sabine König.

En op zondag 9 november doet de NOS rechtstreeks verslag vanuit Berlijn van de festiviteiten die daar worden georganiseerd vanwege deze bijzondere mijlpaal. Zo zal de Berlijnse kunstenaar Christoph Bauder met 10.000 lichtgevende en met helium gevulde luchtballonnen - de voormalige grens markeren. Herman van der Zandt presenteert de live uitzending NOS 25 jaar na de val van de muur (19.45 uur, NPO 2). 

Lees meer