NOS programma-informatie

Jeroen Pauw in Bangladesh


5 september, Nederland 1

Op woensdag 24 april 2013 stortte in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh een gebouw van acht verdiepingen in, waarin vijf kledingfabrieken waren gevestigd. Bij deze ramp kwamen 1127 mensen om het leven, 2000 raakten gewond. De constructie  van het gebouw, Rana Plaza, bleek berekend op vier verdiepingen, de kledingfabrieken waren er de laatste jaren illegaal bovenop gebouwd. In de fabrieken werd voornamelijk goedkope kleding gemaakt voor de westerse markt. Jeroen Pauw gaat terug naar de rampplek. En hij verdiept zich in lot van de miljoenen - vooral vrouwelijke - arbeiders.  

Lees meer

Laatste Avondetappe aansluitend op Tourfinish


27 juli, Nederland 1

Zondag 27 juli rond 19.30 ur weten we wie de 101ste editie van de Tour de France heeft gewonnen. De nog overgebleven renners starten rond 15.15 uur voor de laatste etappe van Évry naar Parijs, met de finish traditioneel op de Champs-Élysées. Meteen na afloop is ook de laatste aflevering van de Avondetappe, het praatprogramma waarin Mart Smeets met journalist Edwin Winkels en enkele gasten terugblikt op de voorbije dag.   

Lees meer

Honderdste herdenking WO I bij de NOS


3 t/m 4 augustus, Nederland 1

Zondag 3 en maandag 4 augustus staat de NOS stil bij het begin van de Eerste Wereldoorlog, dit jaar precies honderd jaar geleden. Op zondag aandacht voor een Frans-Duitse ceremonie in de Elzas, maandag een verslag vanuit Luik van de internationale herdenking van de Duitse invasie in België. Beide programma’s worden gepresenteerd door Astrid Kersseboom.  

Lees meer

NOS zet koers richting Eneco Tour


16 t/m 17 augustus, Nederland 1

Na de traditionele criteriums in de week na de Tour de France wacht van maandag 11 augustus tot en met zondag 17 augustus de enige meerdaagse wielerwedstrijd van Nederland en België: de Eneco Tour. De NOS besteedt de komende drie jaar via televisie, radio én online uitgebreid aandacht aan dit wielerevenement. Van de ‘doordeweekse’ etappes zijn de hoogtepunten in een samenvatting te zien in de reguliere sportuitzendingen van de NOS. De twee etappes van het finaleweekend zullen live worden uitgezonden op Nederland 1, Radio 1 en NOS.nl.

Lees meer

Tour de France 2014: live en multimediaal


5 t/m 27 juli

Ondanks al het WK voetbalgeweld volgt de NOS ook dit jaar het Tour de France-peloton op de voet. De NOS doet van zaterdag 5 juli tot en met zondag 27 juli via radio, televisie, internet, de NOS-app en NOS Teletekst rechtstreeks verslag van ’s werelds grootste wielerronde.

Lees meer

Ook weer Avondetappe in 2014


5 t/m 27 juli, Nederland 1

Vanaf zaterdag 5 juli ontvangt Mart Smeets drie weken lang gasten uit de wielerwereld in De Avondetappe. Elke dag wordt er aan tafel nagepraat over de etappe van die dag in de Tour de France, zijn er interviews en reportages uit het peloton en wordt er door Herman van der Zandt vooruitgeblikt naar de dag van morgen.

Lees meer