NOS programma-informatie

Overhandiging Sportalbum aan koning in Nieuwsuur


25 september

In het sportblok van Nieuwsuur (aanvang ± 22.40 uur) aandacht voor de overhandiging aan koning Willem-Alexander van een heruitgave van het Sportalbum 1898 én een 21ste eeuwse variant erop.

Lees meer

Drama honkbalbroers Halman in 't Oog


25 september

Sportjournalist en oud-Amerika-correspondent Maarten Kolsloot praat in de studio met Lucella Carasso over zijn nieuwe boek Strike out, waarin hij het verhaal vertelt van de Nederlandse honkbalbroers Gregory en Jason Halman.

Lees meer

Nieuwe dichtbundel Alex van Warmerdam in het Oog


28 september, Radio 1

Een veelzijdig mens in de studio van het Oog: Alex van Warmerdam. Regisseur, theatermaker, beeldend kunstenaar, acteur en schrijver. In 2010 winnaar van de Staatsprijs voor de Kunsten. En nu presenteert hij alweer zijn tweede dichtbundel. Presentator John Jansen van Galen praat met Van Warmerdam over zijn ambacht, zijn liefde voor poëzie en de raakvlakken tussen alle terreinen waarop hij zich begeeft. 

Lees meer

Wegwedstrijd WK Wielrennen bij de NOS


27 t/m 28 september, Nederland 1

In het slotweekend van de WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada worden de titels bij de mannen en de vrouwen verdeeld. Zaterdag verdedigt drievoudig kampioene Marianne Vos haar wereldtitel op het parcours van 18,2 kilometer, waarin twee klimmetjes zijn opgenomen. Het commentaar is van Herbert Dijkstra en oud-wielrenster Adrie Visser

Lees meer