NOS programma-informatie

Extra uitzending: fabels en feiten over ebola


24 oktober

Wat is de kans op een ebola-uitbraak in Nederland? Is de paniek in het Westen over de ziekte terecht? Waarom kon de epidemie in Guinee, Sierra Leone en Liberia duizenden slachtoffers maken, terwijl andere Afrikaanse landen er wel in slaagden het dodelijke virus te beteugelen? En: wat is ebola eigenlijk?

Lees meer

Twee extra NOS-programma’s over 25 jaar val van de muur


3 t/m 9 november

Op 9 november is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. De NOS staat met twee extra programma’s stil bij deze historische gebeurtenis: dinsdag 4 november (gewijzigde datum)  (23.00 uur, NPO 2) is eerst de tv-première van de film Mariënborn, 25 jaar na de val van de muur, van regisseur Sabine König.

En op zondag 9 november doet de NOS rechtstreeks verslag vanuit Berlijn van de festiviteiten die daar worden georganiseerd vanwege deze bijzondere mijlpaal. Zo zal de Berlijnse kunstenaar Christoph Bauder met 10.000 lichtgevende en met helium gevulde luchtballonnen - de voormalige grens markeren. Herman van der Zandt presenteert de live uitzending NOS 25 jaar na de val van de muur (19.45 uur, NPO 2). 

Lees meer