NOS programma-informatie

Honderdste herdenking WO I


3 t/m 4 augustus, Nederland 1

Zondag 3 en maandag 4 augustus staat de NOS stil bij het begin van de Eerste Wereldoorlog, dit jaar precies honderd jaar geleden. Op zondag aandacht voor een Frans-Duitse ceremonie in de Elzas, maandag een verslag vanuit Luik van de internationale herdenking van de Duitse invasie in België. Beide programma’s worden gepresenteerd door Astrid Kersseboom.  

Lees meer

Return Champions League-voorronde Feyenoord live


6 augustus, Nederland 3

De return van Feyenoord in de derde voorronde van de UEFA Champions League is woensdag 6 augustus live te volgen bij de NOS op Nederland 3 en NOS.nl. Op Radio 1 zijn flitsen te horen van het treffen in het Atatürk Stadion in Istanbul. De aftrap in de Turkse stad is om 19.30 uur (Nederlandse tijd).

Lees meer

NOS zet koers richting Eneco Tour


16 t/m 17 augustus, Nederland 1

Na de traditionele criteriums in de week na de Tour de France wacht van maandag 11 augustus tot en met zondag 17 augustus de enige meerdaagse wielerwedstrijd van Nederland en België: de Eneco Tour. De NOS besteedt de komende drie jaar via televisie, radio én online uitgebreid aandacht aan dit wielerevenement. Van de ‘doordeweekse’ etappes zijn de hoogtepunten in een samenvatting te zien in de reguliere sportuitzendingen van de NOS. De twee etappes van het finaleweekend zullen live worden uitgezonden op Nederland 1, Radio 1 en NOS.nl.

Lees meer

Jeroen Pauw in Bangladesh


5 september, Nederland 1

Op woensdag 24 april 2013 stortte in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh een gebouw van acht verdiepingen in, waarin vijf kledingfabrieken waren gevestigd. Bij deze ramp kwamen 1127 mensen om het leven, 2000 raakten gewond. De constructie  van het gebouw, Rana Plaza, bleek berekend op vier verdiepingen, de kledingfabrieken waren er de laatste jaren illegaal bovenop gebouwd. In de fabrieken werd voornamelijk goedkope kleding gemaakt voor de westerse markt. Jeroen Pauw gaat terug naar de rampplek. En hij verdiept zich in lot van de miljoenen - vooral vrouwelijke - arbeiders.  

Lees meer