NOS programma-informatie

Play-offs Europa League


21 augustus

De verrichtingen van de Nederlandse clubs in de play-offs voor een plaats in de UEFA Europa League zijn vanaf 18.00 uur flitsgewijs te volgen op NPO Radio 1. Om 19.00 uur begint NOS Langs de Lijn aan een extra lange uitzending met veel Europees voetbal. In Azerbeidzjan komt FC Twente uit tegen Qarabağ FK en Feyenoord speelt in Kiev tegen de Oekraïense club FC Zorya Luhansk. PSV ontvangt de Wit-Russische club FC Shakhtyor Soligorsk en PEC Zwolle neemt het in eigen huis op tegen AC Sparta Praha.

Lees meer

Vol sportweekend


23 t/m 24 augustus

Volop aandacht voor het slotweekend van het EK Zwemmen in Berlijn, zaterdag in een speciale uitzending en zondag in de reguliere uitzending. Verder gaan zaterdag de Ronde van Spanje en de Wereldruiterspelen in Normandië van start. In de reguliere Studio Sport-uitzendingen op zaterdag en zondag worden zowel het peloton als de prestaties op het grootste paardensportevenement ter wereld op de voet gevolgd.

Lees meer

Augustus topsportmaand bij NOS Sport


12 augustus t/m 7 september

Wie denkt dat met het WK voetbal en de Tour de France de sportzomer van dit jaar erop zit, heeft ongelijk. In augustus kan de sportliefhebber zijn hart nog volop ophalen. Er zijn deze maand een aantal geweldige EK's en WK's te volgen bij de NOS. Letterlijk van A tot Z, van WK atletiek tot WK zwemmen! Op het programma staan achtereenvolgens extra uitzendingen van de Europese kampioenschappen atletiek en zwemmen, de Vuelta (wielrennen), de wereldkampioenschappen judo en roeien, plus de Wereldruiterspelen.

Lees meer

Herdenking ontruiming Kamp Vught


5 september

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Zuid-Nederland door de Geallieerden werd bevrijd. Hiermee kwam ook een einde aan het bestaan van Konzentrationslager Herzogenbusch, beter bekend als Kamp Vught. De NOS staat vrijdag 5 september, de dag dat de ontruiming van het kamp wordt herdacht, met twee extra uitzendingen stil bij de herdenking. Aan het begin van de middag (13.20-14.45 uur) is op Nederland 1 eerst een rechtstreeks verslag te zien van de ceremonie bij het monument op de fusilladeplaats. ’s Avonds (19.30-19.55 uur) volgt nog een uitgebreide terugblik op de middaguitzending.

Lees meer

Jeroen Pauw in Bangladesh


5 september

Op woensdag 24 april 2013 stortte in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh een gebouw van acht verdiepingen in, waarin vijf kledingfabrieken waren gevestigd. Bij deze ramp kwamen 1127 mensen om het leven, 2000 raakten gewond. De constructie  van het gebouw, Rana Plaza, bleek berekend op vier verdiepingen, de kledingfabrieken waren er de laatste jaren illegaal bovenop gebouwd. In de fabrieken werd voornamelijk goedkope kleding gemaakt voor de westerse markt. Jeroen Pauw gaat terug naar de rampplek. En hij verdiept zich in lot van de miljoenen - vooral vrouwelijke - arbeiders.  

Lees meer