Omrop Fryslân gaat newsroomsysteem NOS gebruiken

Omrop Fryslân gaat newsroomsysteem NOS gebruiken

Omrop Fryslân gaat vanaf komend voorjaar werken met iNOS, het redactiesysteem van de NOS. Een newsroomsysteem is het hart van iedere redactie. Alle informatie, zoals de teksten, draaiboeken en beelden die voor uitzendingen en internet worden gebruikt, komen uit dit systeem. iNOS is door de NOS zelf ontwikkeld, voor gebruik door de NOS-redacties in Hilversum en Den Haag en op locatie.

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is blij met de samenwerking met de NOS: “Wij zijn hard toe aan een nieuw newsroomsysteem. iNOS heeft voor de redactie als grootste voordeel dat het een door journalisten ontwikkeld, zeer gebruiksvriendelijk systeem is. Daarnaast vergemakkelijkt het de uitwisseling van content tussen Omrop Fryslân en de NOS. En dat is gezien de steeds inniger wordende samenwerking een groot voordeel.”

Omrop Fryslân is de tweede regionale omroep waar iNOS wordt ingevoerd, na Omroep Zeeland. Daar functioneert het systeem al bijna twee jaar tot grote tevredenheid. Waarnemend algemeen directeur Geert Hofman van de NOS en Omrop Fryslân-directeur Jan Koster vinden de samenwerking met de regionale omroepen belangrijk. Hofman: “We hebben iNOS bewust beschikbaar gesteld aan de regionale omroepen. Dat biedt niet alleen flinke praktische voordelen, maar het bewijst ook het grote belang dat we hechten aan de samenwerking tussen de landelijke en de regionale publieke omroepen en aan het efficiënt omgaan met belastinggeld.”

Deel dit artikel