Podcast De Weerman is terug

Podcast De Weerman is terug

De NOS/NPO Radio 1-podcast De Weerman is vanaf morgen terug met een nieuw seizoen. Deze keer nemen NOS-weerman Peter Kuipers Munneke en presentator Fleur Wallenburg de luisteraars mee naar plekken in Nederland met bijzonder weer. Ze spreken daar met deskundigen en bij de opnames is publiek aanwezig, die alles wat ze altijd al wilden weten over het weer aan Peter mogen vragen.

In de eerste aflevering zijn Peter en Fleur op de Veluwe bij Ermelo. Een gebied met de meeste neerslag van Nederland, maar opvallend genoeg kampt het met grote droogteproblemen. Wat dat betekent voor die plek en hoe je de Veluwe aan moet passen aan het klimaat, bespreken ze met Maarten Veldhuis van Waterschap Vallei en Veluwe. Boswachter Mirte Kruit vertelt over het bos van de toekomst.

Het is nog mogelijk om aanwezig te zijn bij de opnames in Flevoland, de Limburgse heuvels en aan de Zeeuwse kust. Ga naar www.nporadio1.nl/deweerman en meld je aan!

AfleveringenVanaf 14 oktober staat er zes weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering klaar in de NPO Radio 1-app en alle bekende podcast-apps.

#1 – Veluwe, Ermelo (donderdag 14 oktober) Gasten: Maarten Veldhuis van Waterschap Vallei en Veluwe en Mirte Kruit, boswachter bij Natuurmonumenten.

#2 – Eindhoven (donderdag 21 oktober) Gasten: architect en stedenbouwkundige Anne Loes Nillesen en Peter van den Hazel, milieuarts.

#3 – De Wadden (donderdag 28 oktober) Gasten: Katja Philippart, hoogleraar mariene ecologie, verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en directeur van de Waddenacademie en Marcel van Schaik, maritiem meteoroloog bij het KNMI.

#4 – Flevoland (donderdag 4 november) Gasten: Gerard van Bussel, windenergie-expert aan de TU Delft en Eva Vriend, historicus en schrijver.

#5 – Limburg, Valkenburg (donderdag 11 november) Gasten: Thijs Zeelen, weerman bij omroep L1 en Bas Jonkman, waterbouwkundige aan de TU Delft.

#6 – Zeeland (donderdag 18 november) Gasten: Aimée Slangen, onderzoeker bij het NIOZ op het gebied van zeespiegelstijging en Marjolijn Haasnoot, onderzoeker bij Deltares, instituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. 

Deel dit artikel