Coronacijfers niet meer standaard elke dag

De hoofdredactie van NOS Nieuws heeft besloten om de coronacijfers niet meer standaard elke dag via een pushbericht te verspreiden. Ook worden ze niet meer dagelijks in de televisiejournaals vermeld. De reden daarvoor is dat de dagelijkse RIVM-cijfers de afgelopen weken sterk fluctueren: verschillen van meer dan duizend per dag zijn geen uitzondering. Dat beneemt ons het zicht op de trend, de ontwikkeling op de wat langere termijn. Om die reden zijn de dagcijfers ook voor het RIVM en de GGD niet het belangrijkst, maar de weekcijfers.

Daarom versturen we voortaan slechts één keer per week, op dinsdag (als het RIVM het weekcijfer bekendmaakt en toelicht) een pushbericht. Ook op televisie melden we voortaan alleen op dinsdag de coronacijfers. Melden we dan op televisie of via pushberichten helemaal geen dagcijfers meer? Jawel, maar alleen als de cijfers zo ontzettend afwijken dat we er een journalistieke aanleiding in zien.
Bovendien melden we besmettings- en ziekenhuiscijfers (opnames en IC's) wel nog steeds op NOS.nl, de NOS app, NOS Teletekst en in onze radiobulletins.