Journalistieke verantwoording

De NOS legt op deze site verantwoording af over haar journalistieke keuzes, al dan niet ingegeven door de reacties van ons publiek via de sociale media en andere kanalen. Transparantie betrachten doen we verder door het plaatsen van berichten van de NOS Ombudsman.

NOS gispt LAKS om 'stunt'

NOS gispt LAKS om 'stunt'

foto: ANP

De NOS is onaangenaam verrast door de 'stunt' van scholierenorganisatie LAKS , die op een zelfgeorganiseerde persconferentie aankondigde mee te zullen doen aan de verkiezingen op 15 maart. Daags na die bijeenkomst liet LAKS weten dat het "een laatste redmiddel was om de politieke partijen wakker te...

NOS Sport over spreekkoren

NOS Sport over spreekkoren

De redactie van NOS Sport steekt de hand in eigen boezem voor de manier waarop is omgegaan met spreekkoren van FC Utrecht-supporters in de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta. 

Turkije blokkeert NOS.nl

Turkije blokkeert NOS.nl

Turkije blokkeert sinds 19 december de toegang tot NOS.nl. Aanleiding voor de maatregel zijn de beelden op onze website van de moord op de Russische ambassadeur Andrej Karlov in Ankara op die dag. Wie in Turkije naar de nieuwssite van de NOS surft, krijgt een foutmelding op zijn scherm te zien. 

Vrijdag 30 december...

Peilingen NOS Nieuws alleen via Peilingwijzer

Peilingen NOS Nieuws alleen via Peilingwijzer

NOS Nieuws gaat de berichtgeving over peilingen en verwachte zetelverdelingen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen anders aanpakken. We beperken ons voortaan tot de Peilingwijzer, een gewogen gemiddelde van vijf afzonderlijke peilingen.

Losse peilingen publiceren we niet meer. Lees het hele bericht met de...

Herdenking Slavernijverleden

Herdenking Slavernijverleden

Dit jaar is besloten om de jaarlijkse Herdenking Slavernijverleden op de NOS Evenementenlijst te plaatsen, een herdenking die met veel gevoeligheden gepaard gaat. Donderdag 30 juni zond de NOS na Nieuwsuur  een samenvatting uit van de nationale herdenking van het Nederlandse slavernijverleden bij het slavernijmonument...