Journalistieke verantwoording

De NOS legt op deze site verantwoording af over haar journalistieke keuzes, al dan niet ingegeven door de reacties van ons publiek via de sociale media en andere kanalen. Transparantie betrachten doen we ook door het plaatsen van berichten van de NPO-Ombudsman.

Als u inhoudelijke kritiek hebt op een NOS-programma kunt u zich wenden tot Publieksreacties. De NOS beschikt over een herstelrubriek op NOS.nl waarin uw opmerkingen kunnen worden verwerkt. 

De scheiding van Wesley en Yolanthe

De scheiding van Wesley en Yolanthe

De NOS heeft een flink aantal reacties gekregen op het bericht over de scheiding van Wesley en Yolanthe. Ook in het NOS Journaal van 20.00 uur zat een kort bericht hierover.

Veel mensen vragen waarom we ervoor hebben gekozen dit te brengen. Ze vinden het niet interessant of niet thuishoren bij de NOS.

Voor de NOS is een...

Waarom een interview integraal op NOS.nl?

Waarom een interview integraal op NOS.nl?

Bij de NOS komen er regelmatig vragen binnen. Sommige vragen verdienen een langere uitleg. Zo viel het op dat Nieuwsuur het volledige interview met UWV-topman Fred Paling op NOS.nl publiceerde. Is het integraal publiceren van een tv-interview een normale journalistieke handeling of een ‘onveilig signaal’, zoals Michel...