Nieuws over de NOS

Dagelijks berichten wij over de wereld om ons heen. Maar over onszelf valt ook het een en ander te vertellen: veranderingen aan de site, een nieuwe tv- of radiopresentator, de aankondiging van een programma, de modernisering van onze apps, een nieuwe werkwijze... noem maar op.

Alles bij elkaar bieden wij u een inkijkje in wat wij doen en hoe we dat doen. Door het jaar heen ontstaat zo een overzicht dat fungeert als publieksjaarverslag. U kunt (per jaar) op verschillende categorieën filteren, bijvoorbeeld op Onze mensen of Journalistieke keuzes, zodat u precies kunt opzoeken wat u over ons wilt weten. 
Zoekt u een of meer berichten over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld wielrennen, gebruik dan de zoekmachine in de menubalk bovenaan, te herkennen aan het vergrootglas.

Holocaustherdenkingen bij de NOS

Holocaustherdenkingen bij de NOS

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door het Russische leger. In de loop der jaren is het nazi-vernietigingskamp hét symbool geworden voor de Holocaust. Reden waarom eind januari de Holocaustherdenkingen zijn: op de laatste zondag van de maand in Nederland en op 27 januari in internationaal...

Elisabeth Steinz en Kirsten Klomp krijgen nieuwe rol

Elisabeth Steinz en Kirsten Klomp krijgen nieuwe rol

Kirsten Klomp (rechts) is vanaf maart de nieuwe stem naast Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal. Als co-host neemt ze daar de nieuwsbulletins en de korte overzichten voor haar rekening. Kirsten volgt Elisabeth Steinz op, die na tweeëneenhalf jaar de vroege ochtend verruilt voor de presentatie van de...

Annabelle Zandbergen nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal

Annabelle Zandbergen nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een nieuwe presentator bij: in februari maakt Annabelle Zandbergen (29) haar debuut. Zij vult de vacature op die is ontstaan na het vertrek van Siham Raijoul naar Hart van Nederland (SBS6).

Annabelle rondde in 2014 de School voor de Journalistiek in Utrecht af en studeerde aansluitend...

Mitra Nazar nieuwe NOS-correspondent in Turkije

Mitra Nazar nieuwe NOS-correspondent in Turkije

Mitra Nazar wordt de nieuwe NOS-correspondent in Turkije. Zij volgt in Istanbul Lucas Waagmeester op die in het voorjaar verhuist naar Washington voor een correspondentschap in de Verenigde Staten. Mitra is sinds 2017 Balkancorrespondent voor de NOS.

Mitra begon haar journalistieke carrière in 2005 en werkte onder andere...