De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Rob Trip

Gek op radio en later ook verslingerd geraakt aan televisie. Ziedaar mijn journalistieke loopbaan in een notendop. Ik studeerde Sociale Wetenschappen (politicologie en massacommunicatie) aan de Universiteit van Amsterdam en ging de journalistiek in.

Begonnen bij de regionale omroep (Gelderland), waar alles op zijn plaats viel: reportages maken, presenteren, kortom alles wat ik wilde (1986). De overstap naar Hilversum was, toen de kans daar lag, snel gemaakt: Veronica Nieuwsradio, waar grote namen als Koos Postema en Jaap van Meekren de toon zetten (1989).

Als presentator kun je je alleen maar bevoorrecht voelen

Buitenhof – radio op tv eigenlijk – liet me zien wat de impact van televisie kan zijn, in al die jaren dat ik daar presenteerde (1997). De serie De Oorlog (2008, NPS), daar word ik nu nog, na al die jaren, vaak over aangesproken.

En dan al die heerlijke NOS-programma’s: het Radio 1 Journaal (jarenlang in de ochtend), NOS Met het Oog op Morgen en natuurlijk het Achtuurjournaal. Als presentator kun je je alleen maar bevoorrecht voelen.

*