De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Kees Broere

Zoals veel collega's die het vak journalistiek met plezier beoefenen, heb ik er nooit voor gestudeerd. Maar al voordat ik, eind 1982, mijn studie Algemene Literatuurwetenschap afsloot, wist ik dat ik twee dingen wilde: voor langere tijd in het buitenland verblijven, en journalistiek bedrijven.

Mijn eerste echte buitenlandse bestemming, in 1984-1985, was Midden-Amerika, waar toen nog veel gebeurde wat ook Nederlanders interessant vonden.

Maar mijn beste bijdrage moet natuurlijk nog komen

In 1993 ben ik opnieuw, en waarschijnlijk voorgoed, uit Nederland weggegaan. Naar New Delhi, waar ik als correspondent Zuid-Azië werkte voor Radio 1 en het dagblad Trouw. In 1998 kwam ik in Afrika terecht, als correspondent voor de Volkskrant. In 2006 ging ik er ook voor de NOS werken, met name voor tv. Ik woon in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, mijn thuis.

Ik reis, als het zo uitkomt, kriskras door het Afrikaanse continent. Maar mijn beste bijdrage moet natuurlijk nog komen.

*