De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Sander van Hoorn

Ik denk dat het als kind al mis ging – half slapend op de achterbank van de auto luisterend naar Met het Oog op Morgen. De liefde voor nieuws en radio werd er zo onbewust ingegoten – of was het een snood plan van mijn ouders? Wat een eer als je dan jaren later voor dat programma mag gaan werken.

Daar zat trouwens wel nog een (mislukte) studie Financiële Bedrijfskunde en een (gelukte) studie Politicologie tussen en ook een freelance rondgang langs onder (veel) meer Radio Noord-Holland, de VPRO en de Wereldomroep.

Ik probeer daarom de verwondering in mijn verslaggeving te houden

Het is een voorrecht: als verslaggever of correspondent vooraan te staan en te mogen vertellen wat er gebeurt. Voor zover je dat ooit kunt overzien, natuurlijk. Ik probeer daarom de verwondering in mijn verslaggeving te houden. Het besef dat bijna nooit iets is zoals je van tevoren verwachtte dat het zou zijn. Dat er altijd enorm veel grijstinten tussen het ‘zwart’ en ‘wit’ zitten. Dat geldt zeker in het Midden-Oosten, waar ik van  2011 tot 2017 correspondent was met als standplaats Beiroet, Libanon. Sinds de zomer van 2017 is de Europese Unie in Brussel mijn werkterrein. 

En vertellen wat er gebeurt kan bij de NOS op veel manieren. Live in het Journaal; met een reportage op NPO Radio 1; wat laagdrempeliger bij NOS op 3 of het NOS Jeugdjournaal of in een wat dieper gravend gesprek in – jawel – Het Oog.

*