Joeri Stubenitsky

Nieuwslezer NOS Nieuws
"In een handomdraai zit je achter de microfoon met het laatste nieuws "

Snel en intiem. Dat zijn voor mij de mooiste kenmerken van radio. In een handomdraai zit je achter de microfoon met het laatste nieuws en ben je te horen in auto’s, slaapkamers en koptelefoons door heel het land.

Voordat ik het radiovirus opliep, was ik tijdens mijn studie journalistiek in 2006 verslaggever bij NOS Headlines, de voorloper van NOSop3. Daarna ging ik aan de slag als redacteur op de redactie 24Uur, waar 24/7 berichten worden gemaakt voor teletekst, NOS.nl en het radionieuws.

Op den duur werd ik gegrepen door de radio. Na een stemtest mocht ik 'op zender', maar niet voordat er flink was gesleuteld aan mijn West-Friese accent. In de kerstnacht van 2009 maakte ik mijn debuut. Sindsdien ben ik ook geregeld te horen als voice-over in het tv-journaal en met het krantenoverzicht in het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. Grote nieuwsgebeurtenissen, zoals terreur in Noorwegen en Frankrijk, hebben diepe indruk gemaakt.

Het belangrijkste nieuws zo duidelijk mogelijk opschrijven en overbrengen in een van de kleinste hokjes op de grote NOS-redactie. Sinds die kerstnacht in 2009 doe ik niets liever bij de NOS. Of het nu voor NPO Radio 1 of 3FM is.