De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Fleur Wallenburg

Mijn droom was altijd om het Achtuurjournaal te presenteren. Totdat ik na m’n studie Journalistiek bij de lokale omroep van Eindhoven terechtkwam en verliefd werd op radio. Ik houd ervan dat radio zo snel is en dat je er zo weinig voor nodig hebt. Bij breaking news bijvoorbeeld, hoef je alleen maar even de studio in te lopen en je kunt het nieuws zo de zender opslingeren.

Bij de lokale omroep leerde ik presenteren en nieuwslezen, iets wat ik tijdens mijn stage bij NOS op 3 (toen nog NOS Headlines) verder kon perfectioneren. Bij NOS op 3-radio maken we nieuws voor NPO 3FM, FunX en een aantal lokale omroepen. En ik ben nooit meer weggegaan.

Ochtendradio is toch wel het mooiste dat er is

Al vrij snel ben ik nieuws gaan lezen in de ochtendshow van Giel Beelen, als invaller, en toen de vaste nieuwslezer wegging, ben ik hem opgevolgd. Dat betekent dat ik vier dagen in de week om half 5 ’s ochtends mijn bed uit moet, maar ik heb het er graag voor over. Ochtendradio is toch wel het mooiste dat er is. De mensen wakker maken met het nieuws.

En dan heb je als nieuwslezer bij 3FM ook nog het geluk dat er elke dag livemuziek is, en dat er soms nieuws gelezen moet worden op festivals en mooie evenementen als Serious Request!

*