De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Mattijs Van de Wiel

Dit werk mogen doen is een voorrecht. Altijd overal vooraan mogen staan, op de gekste plekken terecht komen, iedereen kunnen spreken. De adrenaline als er groot nieuws is: meteen erop af, als eerste live erbij zijn. En altijd, vooral ook als het minder dringend is: je oren en ogen zo groot mogelijk open zetten. Op zoek gaan naar het beste verhaal, het verhaal achter het verhaal. Proberen te verrassen met vorm en inhoud.

Proberen te verrassen met vorm en inhoud

Ik ben opgegroeid in Frankrijk, heb geschiedenis gestudeerd in Leiden, en ben daarna - de jeugddroom - in Hilversum aan de slag gegaan! Eerst Radio 1, binnenland- en buitenlandredacteur. Daarna samen met anderen het nieuws op 3FM opgezet: nieuwe radiovormen ontwikkeld. We wonnen er een Marconi-award mee. 

En nu, zo’n tien jaar: verslaggever bij NOS nieuws. Televisie, het Journaal op 3. Maar vooral heel veel radio. Groot en klein nieuws in het binnenland, grote rechtszaken, live verslaggeving. Veel reizen, dichtbij en tot aan de andere kant van de wereld. Olympische Spelen, Amerikaanse presidentsverkiezingen, de orkaan op de Filipijnen. Het is een voorrecht, en iedere dag weer een genot om dit werk te doen.

*