De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Ewout de Jong

Als kleine jongen zat ik al geboeid naar de radio te luisteren. Daar wilde ik wel wat mee doen. Bovendien vond ik het, toen ik net had leren lezen, erg leuk om mijn klasgenootjes voor te lezen. Daarnaast ben ik al zo lang als ik mij kan herinneren geïnteresseerd in het nieuws.

Als kleine jongen zat ik al geboeid naar de radio te luisteren

Begin jaren negentig kreeg ik de kans om mijn interesses professioneel te combineren. Via de ziekenomroep kwam ik in Utrecht bij de Stadsomroep (later RTV Utrecht) terecht. Eerst als redacteur en voice over voor tv, later ook als presentator en nieuwslezer voor de radio. Hoe langer ik het werk deed, hoe leuker ik het vond.

Daarna heb ik ook nog kort bij het ANP gewerkt als nieuwslezer. Sinds 2000 werk ik met veel plezier bij de NOS als nieuwslezer op de radio, redacteur en af en toe als teletekstsamensteller. 

*