De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Angelo Terwiel

Na het VWO ging ik studeren aan Centenary College in Louisiana, USA. Daar bleek ook de zoon van een Veronica-eindredacteur te studeren. We raakten bevriend en - terug in Nederland - kreeg ik de kans om me bij Veronica te bewijzen als redacteur. Missie geslaagd.

Jack van Gelder loopt als rode draad door mijn carrière

Na zeven jaar en diverse programma's (Veronica Sport, Veronica Reisgids, TV Sport) sloeg ik, inmiddels als verslaggever, mijn vleugels uit en vertrok naar de TROS om daar samen te gaan werken met Jack van Gelder aan het programma Sports on Top. Een soort TV-Show op Reis maar dan puur met wereldberoemde sporters zoals Gabriela Sabatini, Michael Schumacher en Sergei Bubka. Ook bij de TROS werkte ik uiteindelijk zeven jaar mee aan programma's als TweeVandaag, Vermist, Radar en TROS Sport Eredivisie. Dat laatste programma wederom met Jack, die als een rode draad door mijn carrière loopt.


Ik kwam hem weer tegen toen ik in 2003 overstapte naar de NOS. Daar maak ik reportages voor het Sportjournaal, Nieuwsuur en de diverse voetbalprogramma's. De diversiteit aan sporten, reportages en programma's bij de NOS vind ik, ook nog na zoveel jaren, geweldig!

*