Renate Evers

Nieuwslezer NOS Nieuws
"En natuurlijk was ik meteen verkocht: wat een mooi medium is het, radio. "

Nieuwslezen op de radio was een vak waarover ik nog nooit had nagedacht tot ik begin 2002 bij de NOS ging werken. Op de School voor de Journalistiek in Zwolle had ik mij helemaal gericht op de schrijvende journalistiek en in de eerste jaren van mijn werkende leven heb ik dan ook voor kranten geschreven.

Maar toen kwam die vacature, voor nieuwslezer/redacteur bij de NOS, in de tweede helft van 2001. Binnen dat mooie bedrijf wilde ik aan de slag, al had ik geen kaas gegeten van radiomaken. En ik werd aangenomen, als redacteur. In het eerste jaar dat bij de NOS werkte, ben ik intern opgeleid tot nieuwslezer en kreeg ik het radiovak onder de knie. En natuurlijk was ik meteen verkocht: wat een mooi medium is het, radio. Niets is sneller en directer.

 

De laatste jaren spreek ik ook tv-items voor het Journaal in, om toch telkens weer te beseffen dat mijn hart bij radio ligt.

Daarnaast ben ik blijven schrijven, voor NOS.nl en de nieuwspagina’s van Teletekst. Juist die combinatie van werkzaamheden maakt het werken bij de NOS zo bijzonder en leuk. En sinds januari 2016 ben ik als vaste nieuwslezer op NPO Radio 5 te horen.