De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Dorald Megens

Mijn naam is Dorald Megens, nieuwslezer op Radio 1 bij de NOS. Na mijn opleiding journalistiek in Tilburg begon ik in 1991 bij Omroep Brabant als verslaggever en ging ik er later het provinciale ochtendprogramma presenteren.

In 1997 maakte ik de overstap naar de NOS in Hilversum. Daar kwam ik terecht in het Audiocentrum bij wat tot kort daarvoor de Radionieuwsdienst ANP heette. Illustere namen die ik uit mijn jeugd van de radio kende waren plotseling collega’s. Bizar! En ondertussen heerlijk met je neus bovenop het wereldnieuws en het ook nog mogen voorlezen op de nationale radio!

Wordt dat nooit saai? Nou nee

Wordt dat nooit saai? Nou nee. Ten eerste is nieuws natuurlijk onvoorspelbaar en steeds verrassend. Altijd weer fijn om er de tanden in te zetten en er een radiobericht van te maken. Maar ondertussen veranderde er ook heel veel in de werkomgeving. Zo werkte ik sinds 2001 enkele jaren op de redactie van 3FM Nieuws, het huidige NOS-op-3. Weer terug bij Radio 1 fuseerde onze bulletinredactie met die van Teletekst. En weer later verhuisde de radio met alle andere deelredacties naar de grote NOS-nieuwsvloer. Het lijkt dus alsof ik steeds een nieuwe baan heb, terwijl ik nog steeds met veel plezier doe wat ik bij binnenkomst ook al deed: het nieuws beknopt en begrijpelijk in heldere spreektaal samenvatten en vervolgens voorlezen.

*