De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Raymond Serré

Al 33 jaar bij het nieuws. Leraar geschiedenis was erg leuk, maar begin jaren 80 was er geen werk in het onderwijs. En dan rol je er toevallig in. Niet het type dat als kind  tussen de suitedeuren stond te gillen met een nepmicrofoon in het handje: “ik wil bij de radio”. Ook niet het type kind dat altijd al Radio 1 had aanstaan. Of niet kon wachten tot de krant op de mat viel. Nee, ik was redelijk gezond en normaal.

Hoewel ik bij het nieuws zit, neem ik ook graag wat afstand van nieuws. Beschaving is vaak een stap naar achteren gaan als er iets ergs gebeurt in plaats van naar voren dringen. Beetje rust, beetje beide benen op de grond. Nieuwslezen vind ik leuk om te doen, coachen van jonge talenten nog veel leuker. Als ik een pupil heb mogen kneden en ik hoor hem of haar lekker lezen is mijn dag goed.

Nieuwslezen vind ik leuk om te doen, coachen van jonge talenten nog veel leuker

Verder trouw ik mensen, inmiddels heb ik  zo’n duizend stellen in de echt verbonden. Een mooi vak, waardoor je aangesloten blijft op het lichtnet dat maatschappij heet.

In de 33 jaar dat ik bij het nieuws werk heb ik de wereld steeds mooier en beter zien worden. Mensen die het tegenovergestelde denken zouden eens een paar geschiedenisboeken moeten lezen. Dat is sowieso een mooie, leuke en zinvolle bezigheid. En eind 2016 ben ik zelf omroepgeschiedenis. En maak met liefde plaats voor jongeren.

*