De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Jeroen van Dommelen

De twee paarse kabinetten waren het begin van mijn journalistieke carrière. Het was de vorige eeuw, en alles was natuurlijk nieuw voor me, dus dat leek toen een uitermate enerverende tijd.  Maar vergeleken met nu was het maar een saaie boel: stabiele kabinetten, grote meerderheden, en regeerakkoorden waarin alles voor vier jaar lang nagelvast geregeld was. Kom daar nu eens om!

Daarom vind ik Den Haag eigenlijk alleen maar interessanter geworden, ook na al die jaren. Kabinetten kwamen en gingen. Politieke meerderheden zijn niet meer vanzelfsprekend.

Vergeleken met nu was het maar een saaie boel

Wij als kiezers zadelen Den Haag op met een nogal onmogelijke opdracht: proberen te regeren terwijl we het in Nederland behoorlijk oneens zijn, onderling. Van mijn studie politieke wetenschappen heb ik nog dagelijks plezier: hoe werkt de macht? Wat zijn goede wetten, en welke dingen gebeuren er alleen maar om mooie sier mee te maken?

Het is iedere dag weer een mooie opdracht om de gebeurtenissen in Den Haag richting de huiskamer te krijgen. Live als er iets groots gebeurt, en via een mooi gemaakt verslag voor de journaals.

*