De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Job Boot

Volg het weblog van Job

Nieuwslezen voor de radio? Het is mijn tweede natuur. Voor de NOS al sinds 1980. Dat is dus heel erg lang. En nog steeds met plezier. Waarom? Nieuws is elke dag anders, nieuws is boeiend, nieuws is verrijkend. Live-nieuwsuitzendingen verzorgen. Het blijft het allerleukste onderdeel van een heerlijk vak.

Bij de NOS neem je als één van de eersten kennis van het nieuws. Dat vervolgens snel, want zo gaat dat nu eenmaal, bewerken tot een handzaam radiobericht en rap richting studio om luisteraars op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Het blijft het allerleukste onderdeel van een heerlijk vak

De nieuwsorganisatie bij de Publieke Omroep is in de loop der jaren enorm veranderd. Onder andere door de opkomst van de sociale media, een ander gedrag van de nieuwsconsument, van de luisteraar.

Het nieuws vraagt elke keer weer, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, om de juiste afweging, check en double-check, een goede balans, de juiste woorden en als je eenmaal achter de microfoon zit de juiste toon.

De NOS als betrouwbare nieuwsorganisatie heeft mij altijd aangesproken. Daarom werk ik als freelancer al enkele decennia voor wat ooit heette toen ik er begon: RadioNieuwsdienst, verzorgd door het ANP... Maar dat is lang geleden. Oud nieuws!

*