Marcel Van der Steen

Correspondent Arabische wereld
" Het is geweldig om samen te werken met ervaren en kritische collega’s in een professionele organisatie als de NOS "

Even die luisteraar een paar minuten bij de hand nemen, en laten zien wat ik zie. Dat is voor mij de magie van radio, het medium waaraan ik al op m’n zestiende mijn hart verloor. Een jaar of zeven werkte ik als verslaggever bij Radio Rijnmond, waarna ik aan de slag ging bij de inmiddels opgeheven omroep LLiNK. Dat was een vijver vol mogelijkheden. Ik maakte radioreportages in binnen- en buitenland, maar presenteerde ook vijf jaar lang programma’s op Radio 1 en 5. En ik ging aan de slag voor tv, werkte mee aan het programma LLinke Soep. 

Na mijn geitenwollensokkenavontuur bij LLiNK, besloot ik te gaan doen, waar ik al langer van droomde; verhuizen naar het buitenland en daar proberen een bestaan op te bouwen als freelance correspondent. De Balkan was voor mij vanzelfsprekend, ik kwam er al regelmatig en met veel plezier. Sarajevo werd mijn standplaats, die stad waar de geschiedenis je nog dagelijks om de oren slaat. Maar ook die stad in het hart van de regio, waar Oost en West soms met elkaar strijden en soms vanzelfsprekend samensmelten.

Na vier jaar als freelancer gewerkt te hebben voor onder meer de Vlaamse VRT, BNR Radio en RTL Nieuws, heb ik de overstap kunnen maken naar de NOS. En dat bevalt me ontzettend goed. Het is geweldig om samen te werken met ervaren en kritische collega’s in een professionele organisatie als de NOS. Waar ik hoop nog vaak die luisteraar, kijker, lezer mee te kunnen nemen en verhalen te vertellen die er toe doen. Over de Balkan, om te laten zien wat ik hier zie.