De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Frank Wielaard

Als het gaat om radio maken, zie ik mezelf graag als een ouderwetse ambachtsman. Ik heb het geleerd bij de lokale omroep, terwijl ik in mijn dagelijks bestaan internaatjongeren begeleidde naar een leven op eigen benen. Na en jaar lokale omroep ging ik freelancen in de regio. Dat veranderde na het eerste tv item dat ik mocht maken bij RTV Oost. Twee jaar later leverde ik mijn vaste contract daar in om te kunnen freelancen voor NOS Langs de Lijn. Dat heb ik, in de loop der jaren in de mix met tv werk, 17 jaar gedaan.

Hoogtepunten zat in de tussentijd. Ik mocht de bijna-medaille van Rick van de Ven tijdens het boogschieten op de Olympische Spelen in Londen in een schitterend decor aan elkaar praten.

Drie weken rondreizen en topwedstrijden en –spelers kijken en verslaan

Of anders toch de zeven wedstrijden live op TV tijdens het WK in Brazilie. Die kreeg ik een maand voor het toernooi in mijn schoot geworpen. Drie weken rondreizen en topwedstrijden en –spelers kijken en verslaan. Ik denk er met plezier aan terug.

Sinds september 2015 ben ik in vaste dienst als commentator. Dat had het kleine mannetje dat al voetballend op straat wedstrijdverslag deed, nooit durven dromen.

*