De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Joris van Poppel

Joris van Poppel was van 2009 tot half 2017 correspondent voor de NOS in Brussel. Een schitterende post, zegt hij, omdat Belgie een land onder hoogspanning is. Van Poppel versloeg de afgelopen jaren de aanslagen in Brussel en Parijs. Maar ook de vaak bijzonder felle taalstrijd, de ellenlange regeringsformatie, de problemen in de koninklijke familie, het aantreden van Filip als nieuwe koning der Belgen.

Een schitterende post, omdat België een land onder hoogspanning is

Daarnaast natuurlijk een eindeloze reeks grote en kleine onderwerpen, van speciaal bier tot instortende tunnels, in het land van de Zuiderburen. Sinds de zomer van 2017 is Van Poppel terug in Nederland als verslaggever voor NOS Nieuws.

Voor zijn correspondentschap werkte Van Poppel op de buitenlandredactie van de NOS en als correspondent in Brussel voor Algemeen Dagblad en Radio2. Hij studeerde in Amsterdam en Rotterdam zat op een internationale middelbare school in Wales.

*