De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Paul Sanders

Toen ik begin jaren negentig op de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg een radiostudio binnenliep, wist ik het meteen; dit wil ik. Radio maken. Verhalen vertellen. Een beeld schetsen met geluid, de fantasie prikkelen; Dát is de kracht van radio.

Na mijn studie ging ik aan de slag bij Omroep Brabant als verslaggever. Als freelancer werkte in voor onder andere de AVRO, het Brabants Dagblad en de NOS, waar ik uiteindelijk begin 2000 in vaste dienst kwam. In eerste instantie als redacteur, later als verslaggever.

Een beeld schetsen met geluid, de fantasie prikkelen; Dát is de kracht van radio

Sindsdien heb ik de meest prachtige en indrukwekkende klussen mogen doen. Mógen, want ik zie het als een voorrecht. Mee als verslaggever met  de Tour de France was een feestje, net als de abdicatie van koningin Beatrix, die ik op de Antillen versloeg. De Olympische spelen in Londen waren een hoogtepunt. Maar ook minder vrolijke gebeurtenissen staan me helder voor de geest, zoals de brand bij Chemiepack, rellen in Gaza, de vluchtelingenstroom aan de Oostenrijkse grens  en de aankomst van de eerste slachtoffers van de ramp met de MH17 op vliegbasis Eindhoven. Verhalen die, hoe droevig ook, verteld moeten worden. Dat is wat ik graag doe.

*