De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Lysette van Geel

Na mijn master Algemene Cultuurwetenschappen aan de VU in Amsterdam besloot ik het roer om te gooien. Ik ging niet de uitgevers- of kunstwereld in, maar ik wilde uitproberen hoe het zou zijn in de wereld van de televisie. Na een stage bij Amsterdam FM en AT5 mocht ik stage lopen bij het NOS Jeugdjournaal. Dit smaakte zeker naar meer. Tot mijn vreugde mocht ik blijven en als redacteur aan de slag gaan.

Ik denk dat ik de leukste baan van de wereld heb

Ik heb twee jaar lang een uitstapje gemaakt naar de NTR als verslaggever bij het Schooltv-weekjournaal. En nu ben ik terug bij het NOS Jeugdjournaal als verslaggever. Ik vind het een grote eer dat ik dit werk mag doen. Het is ontzettend leuk als de kinderen zichzelf durven te zijn, ondanks die grote camera die er op ze gericht staat. Ieder dag leer ik nieuwe dingen van ze door goed te luisteren en door te vragen. Ik denk dat ik de leukste baan van de wereld heb.

*