De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Ireen Oostveen

De Haagse redactie van de NOS heeft vijf televisieverslaggevers. We hebben de ministeries en de partijen onderling verdeeld, maar het nieuws komt meestal met bakken tegelijk en dan nemen we taken van elkaar over. Ik heb bijzondere aandacht voor volksgezondheid, sociale zaken, schuldenproblematiek en voedselveiligheid en ik volg de partijzaken van de PvdA en GroenLinks.

Ik kan afwisselend poeslief en hondsbrutaal interviewen

Net als alle politieke verslaggevers volg ik de debatten in de Kamer en hou ik een oog op de documentenstroom van de ministeries. Daarnaast film ik vaak en graag buiten Den Haag. Ik wil laten zien hoe de goede bedoelingen van het Binnenhof in de praktijk uitpakken.

Het is een belangrijke taak van de journalistiek om de vinger op de zere plek te leggen, maar ik vind dat niet genoeg. Ik ben altijd op zoek naar goede ideeën en mogelijke oplossingen van problemen. Ook opvallend: ik kan afwisselend poeslief en hondsbrutaal interviewen. Politici weten nooit welke aanpak ik vandaag zal kiezen en dat wil ik graag zo houden.

*