De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Jeroen Wielaert

Jeroen Wielaert werkt vanaf 1984 voor Radio 1 als verslaggever, presentator en columnist op het gebied van kunst, cultuur, natuur & milieu, politiek en sport. Behalve voor de NOS ook voor Veronica, de NTR en de NPS. In 1986 was hij voor het eerst verslaggever in de Tour de France. In 2014 voltooide hij 'zijn' twintigste hele Ronde van Frankrijk. Naast het radiowerk schrijft hij onregelmatig voor verschillende tijdschriften.

In 2014 voltooide hij 'zijn' twintigste hele Ronde van Frankrijk

Hij schrijft boeken over zijn uiteenlopende belangstellingsgebieden: de Tour de France, popmuziek, de Tweede Wereldoorlog e.a. In 2007 ontving hij van de organisatie van de Tour de France de "Médaille de la fidélité" voor de 20 jaar dat hij al actief was in de ronde. In 2002 startte hij samen met zijn kroegkameraad Jan Fokkens het burgerinitiatief om de Tour de France in Utrecht te laten starten. Het werd een lobbytraject van 11 jaar. Het Grand Départ van Utrecht vond plaats op zaterdag 4 juli 2015.

*