De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Monique van Hoogstraten

Monique van Hoogstraten werkte als historicus, freelance journalist en verslaggever bij het Haarlems Dagblad voordat ze naar de NOS overstapte. Na een periode als redacteur en coördinator op de Buitenlandredactie werd ze benoemd tot correspondent voor Israël en de Palestijnse gebieden. Ze volgde in Jeruzalem Sander van Hoorn op, die correspondent voor de Arabische wereld werd.

"Ik ben gefascineerd door een samenleving waarin mensen in hun persoonlijke leven, in hun emoties en opvattingen, geraakt worden door een historisch conflict. Dat geldt in deze regio heel sterk, voor zowel de Joodse als de Palestijnse bevolking", zei Van Hoogstraten na haar benoeming tegen nos.nl. 

*