De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Tijn Sadée

Met een NOS-microfoon bij een afgebrande douanepost op een Kosovaarse bergtop, met links van je woedende Serviërs en rechts vechtlustige Albanezen. De clash tussen beide partijen is nabij. En dan ‘rustig’ aftellen tot het moment dat Hilversum belt voor het live-radiogesprek.

Never a dull moment

Na jaren verslaggeving op de Balkan vreesde ik dat het op mijn volgende post Brussel wat saaier zou worden. Verkeerd gedacht. Van Europese marathontoppen naar terroristische aanslagen pal naast de NOS-redactie aan metrostation Maalbeek. Never a dull moment. Het mooiste aan ons werk als Bureau Brussel-team: het doorgronden van de (on)zin van wat in de ‘machinekamers’ van EU en NAVO wordt bedacht. En daarna die grote verhalen vertalen naar kleine, heldere repo’s en duiding.


(Tijn Sadée, in 1964 geboren in Breda, studie economie Universiteit van Amsterdam, 2001-2008 post Budapest/Balkan, sinds 2009 op post Brussel voor NOS en NRC Handelsblad).

*