De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Kirsten Klomp

Op de middelbare school bestookte ik docenten met waaromvragen. Ik wilde precies weten hoe iets in elkaar zat. Door die nieuwsgierigheid en brede interesse belandde ik op de School voor Journalistiek in Utrecht. Daar ontwikkelde ik ook mijn liefde voor radio. Ik luisterde altijd al veel radio via de FM-speler op mijn mobiele telefoon – waar ik nog steeds mijn telefoons op uitzoek –  maar zelf radio maken is nog veel leuker.

In 2013 begon ik bij de lokale omroep Roulette FM in De Bilt. Daar presenteerde ik een nieuwsprogramma en las ik mijn eerste bulletins voor. Later liep ik stage bij RTV Oost, waar ik met de radiowagen door de provincie reed om live verslag te doen van regionaal nieuws. Eind 2014 kwam ik bij de NOS terecht en liep ik stage bij de radioredactie van NOS op 3.

Ik vertel het nieuws in spreektaal aan de luisteraar

Ik mocht een paar bulletins inspreken en na wat logopedie om mijn Sallandse 'r' en 'ij' weg te werken, maakte ik in de zomer mijn debuut als nieuwslezer. Sindsdien werk ik met veel plezier op de redactie 24-uur van de NOS, waar elke dag (of nacht) weer anders is. Ik vertel het nieuws in spreektaal aan de luisteraar, schrijf berichten voor NOS.nl of doe het krantenoverzicht in Met het Oog Op Morgen op NPO Radio 1.

De belangrijke dingen die in de wereld en in ons eigen land gebeuren, mogen vertellen aan anderen. Dat maakt nieuwslezen voor mij een fantastisch vak.

*