De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Mark Hokke

Vanaf dat ik een jaar of 16 was, wilde ik bij de radio werken. Niet bij het nieuws, nee ik wilde diskjockey worden. En dus maakte ik internetradio, waarbij ik goed contact had met mijn luisteraars. Dat was geen uitdaging, want ik kende ze alle vijf van de middelbare school.

Nog geen jaar later wist ik wat de mooiste radiobaan moest zijn: voetbalverslaggever bij de radio. Na wat e-mailverkeer met Andy Houtkamp (verslaggever NOS Langs de Lijn) kreeg ik van hem de tip om naar de School voor Journalistiek te gaan. En toen ik aan die opleiding begon, vond ik nieuws minstens zo leuk als sport.

Vanaf dat ik een jaar of 16 was, wilde ik bij de radio werken

Bij Radio Rijnmond werkte ik in 2009 en 2010 als nieuws- en sportverslaggever. Vlak voor die periode ben ik bij de NOS begonnen met nachtdiensten waarin ik het nieuwsoverzicht voor het Radio 1 Journaal in de ochtend maakte. In januari 2011 maakte ik volledig de overstap naar de NOS, waar ik nu verschillende dingen doe: ik ben nieuwslezer op onder meer Radio 1 en Radio 2, voice-over van de tv-journaals, werk als coördinator op de nieuwsvloer en als redacteur voor nos.nl en de app.  

Hoewel ik alle verschillende werkzaamheden leuk vind, is het vooral een mooie uitdaging om nieuwsberichten goed over te brengen op de radio. Ik hoop dat uiteindelijk de luisteraars nu net zo tevreden zijn als toen, op de middelbare school.  

*