De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Gerard Timmer

"De NOS speelt een uiterst belangrijke rol voor de journalistiek in Nederland, is een betrouwbaar baken. Met de taak om het publiek te informeren met nieuws, sport en evenementen. Van buitengewoon belang. Dat verbindt ons land. Ik ben er trots op leiding te mogen geven aan deze prachtige organisatie. 

Een nieuw hoofdstuk in mijn medialoopbaan

Sinds 1 mei 2018 ben ik algemeen directeur van de NOS. Een nieuw hoofdstuk in mijn medialoopbaan, die ooit begon als cameraman bij Veronica en werd gevolgd door een rol in de sport- en actualiteitenprogrammering bij die, toen nog publieke, omroep. In 1997 richtte ik samen met Bart de Graaff de omroep BNN op en was daar voorzitter tot 2005. Na een korte periode bij SBS keerde ik weer terug naar de publieke omroep als directeur televisie bij de NPO. Sinds 2014 was ik algemeen directeur van omroep BNNVARA. Nieuws, sport en evenementen die het heden en verleden van Nederland doorgeven vormen het hart van een publieke omroep. Mijn affiniteit daarmee is enorm groot. En de verschillende werkterreinen uit het verleden komen in mijn werk voor de NOS treffend samen.”

Nevenfuncties
- Lid Raad van Toezicht Submarine Channel; onbezoldigd 
- Lid Bestuur Bart de Graaff Foundation; onbezoldigd

*