Danny Simons

Verslaggever NOS Stories/NOS op 3  

Terwijl mijn vriendjes op de basisschool worstelden met de vraag of ze brandweerman, agent of piloot moesten worden, wist ik al vrij snel dat ik de journalistiek in wilde. En nog specifieker: bij de NOS. Op mijn slaapkamerdeur hing - tussen allerlei artiesten uit de Top 40 - een poster van Winfried Baijens in de studio van het NOS Jeugdjournaal. En tijdens mijn spreekbeurt over dat programma, gingen foto's de klas door van mensen die ik inmiddels mijn collega's mag noemen. Iets waar ik als jochie van 11 alleen maar van kon dromen.

Om op de plek te belanden waar ik nu zit, besteedde ik als puber een groot deel van mijn tijd bij de lokale omroep. Toen ik 14 was meldde ik mij aan als vrijwilliger bij Radio Weesp. Ik begon als technicus van Carmen Verheul op woensdagavond. Inmiddels is zij de ochtendlezer namens de NOS op NPO Radio 2, maar toen was ze nog presentatrice van het lokale actualiteitenprogramma. Natuurlijk was ik niet van plan om alleen maar achter de schermen te blijven, dus ik ging ook verslag doen en presenteerde verschillende radio- en televisieprogramma's. 

Na mijn studie communicatiewetenschap aan de VU vond ik het wel tijd voor het échte werk. Ik schreef me in voor de master journalistiek aan de UvA en ging stage lopen op de internetredactie van NOS op 3. En dat deed ik net op het juiste moment, want de NOS wilde een YouTube-kanaal opzetten voor middelbare scholieren en al snel kwam het verzoek of ik daar na mijn stage bij wilde helpen. 

Sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Inmiddels werk ik vijftig procent van de tijd als verslaggever voor NOS op 3 op 3FM en FunX en mag ik reportages maken voor de uitzendingen tijdens de avondspits. De andere helft besteed ik aan het maken van onderzoeksverhalen voor NOS Stories op YouTube en dat in de breedste zin van het woord: researchen, verslaggeven, monteren, we doen alles zelf. Dat die verhalen daarna ook in andere NOS-programma's worden uitgezonden en op die manier een nog groter publiek bereiken, geeft iedere keer weer een enorme kick!