De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Pauline Broekema

Direct na de middelbare school in Groningen, de stad waar ik in 1954 geboren werd, koos ik voor de journalistiek en ging een weg die nu vrijwel is afgesloten: ik leerde het vak in de praktijk. Eerst bij regionale kranten, daarna bij NCRV radio en sinds 1984 ben ik redacteur-verslaggever bij NOS Nieuws. Ik heb de organisatie op spectaculaire wijze zien veranderen. Die is onvergelijkbaar sneller en multimedialer dan het NOS Journaal waar ik begon.

Opgegroeid in een huis vol kranten en boeken kende ik al jong mijn bestemming. Een journalistieke alleseter ben ik, nieuwsgierig naar mensen en ontwikkelingen en gespitst op primeurs. Ik heb een speciale belangstelling voor geschiedenis en dan in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog, voor maatschappelijke ontwikkelingen en cultuur.

Ik heb de organisatie op spectaculaire wijze zien veranderen

De verslaggeving over de val van de Muur beschouw ik tot het gedenkwaardigste dat ik ooit deed. Maar eigenlijk ligt vrijwel iedere reportage mij na aan het hart. Van de gevolgen van de aardgaswinning in Groningen tot het item over de populariteit van Giethoorn onder Chinese toeristen.

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Naast mijn werk ben ik schrijver en hield in die hoedanigheid op 4 mei 2013 de voordracht in de Nieuwe Kerk voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking.

*