De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Jan Roelfs

België - Argentinië, de openingswedstrijd van het WK 1982 in Spanje. Ik was 19 jaar en zat op mijn zolderkamer voor mijn tv mee te praten. Er was nog geen internet, dus ik had geen opstellingen. Naast mij een oude bandrecorder om mijn commentaar op te nemen. Het begin van mijn liefde voor het commentaar geven.

Ik moest eraan denken toen ik afgelopen zomer op het WK de openingswedstrijd mocht doen tussen Brazilië en Kroatië. Daartussen liggen talrijke keren Roland Garros, Wimbledon, EK’s, WK’s, de Amsterdam Arena, de Kuip, het Gelredome, winter- en zomerspelen en inmiddels ook de paarden!

Ik vind het ook mooi om achter de wereld van de sport te kijken

Ik vind het ook mooi om achter de wereld van de sport te kijken. In de slums van Los Angeles, waar de zusjes Williams opgroeiden; het voetbal in de favela’s van Rio de Janeiro en de betekenis van voetbal belichten in Zaatari, een Syrisch vluchtelingenkamp in het noorden van Jordanië.

Mijn hoogtepunt? Volle Kuip, oktober 1993, Nederland - Engeland: Oranje kwalificeert zich zo goed als zeker, na een zinderende wedstrijd, voor het WK in Amerika. Maar eigenlijk is elke keer ‘live’ weer een hoogtepunt, daar is in al die jaren niets aan veranderd!

*