De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Martin Vriesema

Na mijn studie Nederlandse Taal en Letterkunde aan de VU ging ik werken voor het Amsterdamse sportprogramma SportClub TV. Eindredacteur Theo van 't Hert bood me de kans om daar iets te leren over tv en sportjournalistiek. Aanvankelijk was het programma te zien op het open kanaal van de plaatselijke zendgemachtigde, Salto, en later bij AT5. Na drie jaar maakte ik de overstap naar Hilversum. Via Sport 7 ben ik terechtgekomen bij NOS Studio Sport.

Ik heb al veel mooie dingen meegemaakt bij NOS Studio Sport

Ik heb al veel mooie dingen meegemaakt bij NOS Studio Sport. De gouden medailles van Ranomi Kromowidjojo op de Spelen van Londen, de finale van Martin Verkerk op Roland Garros: ik heb het van dichtbij mogen meemaken.

Maar de nederlagen in de sport zijn minstens zo interessant. Wat mijn vak boeiend maakt: kijken naar topsporters die vaak onder grote druk maximaal moeten presteren.

*