De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Jan de Jong

Jan de Jong heeft per 19 september 2017 zijn functie als algemeen directeur bij de NOS neergelegd. Tot er een opvolger is, worden zijn taken waargenomen door zakelijk directeur Geert Hofman. 

 

Op 1 juni 1993 begon ik als stagiair bij NOS Studio Sport. Een dag later stond ik met trainer Han Berger op het dak van het stadion in Dordrecht voor een live-interview voor in het Sportjournaal. Zo snel kan het gaan.

Ruim 21 jaar later is mijn liefde voor de NOS nog onverminderd groot. Hobby en werk komen hier voor mij samen. Wij verslaan alles wat er echt toe doet! Trots is wat ik voel als de NOS grote nieuws- en sportevenementen multimediaal tot een succes weet te maken. Belangrijk te zijn voor werkelijk iedere Nederlander.

De kwaliteit van de NOS-mensen is zo hoog, dat het een feestje is daar leiding aan te mogen geven. Hoe ingewikkelder de klus, hoe beter wij presteren.

Je zou er maar de baas van mogen zijn!

Zelf koester ik de mooiste herinneringen aan de Elfstedentocht in 1997 (producer), het huwelijk van Willem-Alexander (hoofd Marketing en Communicatie) en de inhuldiging van de Koning (directeur). Groter bestaat er niet in medialand.

De uitzendingen rond de ramp met de MH17 blijven me het meeste bij. De juist toon, de juiste beelden. Een geweldige samenwerking tussen de afdelingen Nieuws, Sport en Evenementen. Alle muren binnen de NOS zijn geslecht. En maar zeven uur voorbereidingstijd! Je zou er maar de baas van mogen zijn! En dat terwijl ik eigenlijk het liefst verslaggever was geworden...

Nevenfuncties
- Fonds Gehandicapten Gala; onbezoldigd

*