De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Nick Renooij

Ik begon mijn journalistieke loopbaan bij het Noordhollands Dagblad, in mijn geboortestad Alkmaar. Na het afronden van de School voor Journalistiek in Utrecht kon ik achter de schermen aan de slag als bureauredacteur bij het NOS Jeugdjournaal.

Altijd probeer ik een verhaal met open vizier te benaderen

Nu werk ik alweer ruim tien jaar bij dat mooie kinderprogramma en ben ik actief als verslaggever en presentator. Daarnaast doe ik regelmatig verslag voor het NOS Journaal.

Of het nu om een vliegramp of een groot sportevenement gaat, altijd probeer ik een verhaal met open vizier te benaderen. Kritisch en nooit vooringenomen. Ik zie het telkens weer als een grote uitdaging om lastige onderwerpen op een heldere en originele manier inzichtelijk te maken voor de kijker.

*