Siham Raijoul

Presentator NOS Jeugdjournaal
"Mijn eerste uitzending was er meteen een om nooit te vergeten "

Schrijven en boeken lezen; als kind kreeg ik er geen genoeg van. Op school was ik er als eerste bij als we een spreekbeurt of boekbespreking moesten houden. Mede daardoor koos ik zo’n tien jaar later voor de opleiding Journalistiek. Na mijn eerste stage, bij RTV Dordrecht, wist ik zeker: ik wil televisie gaan maken. Dat gebeurde al snel, want tijdens mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij Omroep Brabant. Dus mocht u een zachte ‘G’ horen, dan weet u waar die vandaan komt.


Mijn tweede stage was bij het NOS Jeugdjournaal. Het nieuws anders benaderen, op een begrijpelijke en creatieve manier, dat is wat ik wilde. Mijn stage beviel van beide kanten zo goed dat ik bij de NOS ben blijven werken. Toen ik na een poos ook mocht gaan presenteren, was de cirkel rond. De spreekbeurten en boekbesprekingen kwamen nu goed van pas.

Mijn eerste uitzending, met daarin de grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, was er meteen een om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege het grote nieuws, maar ook omdat het Jeugdjournaal die dag precies dertig jaar bestond.

Het aftellen in m’n oor vlak voordat we live op zender gaan, de minister-president kunnen vragen of hij zenuwachtig is voor een internationale vergadering, een kind dat in een interview haarfijn uitlegt hoe het nou zit met de crisis, of president Obama die pal voor je camera loopt tijdens de NSS-top; werken bij het NOS Jeugdjournaal is één groot hoogtepunt.