De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Joris Marseille

Jaren voor ik hier begon, dus lang voordat ik Communicatiewetenschap en Wijsbegeerte zou gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam, wist ik al dat ik ooit bij het NOS Jeugdjournaal wilde werken. Dat het mijn eerste echte baan zou worden en dat ik het hier zo naar m’n zin zou hebben – inmiddels als presentator, verslaggever en eindredacteur –, dat is geweldig.

Ik was als kind een trouwe kijker en ben dat altijd gebleven. Het is mooi en belangrijk dat er in Nederland een nieuwsprogramma voor kinderen bestaat. Dat het NOS Jeugdjournaal elke dag op televisie is, lijkt vanzelfsprekend. Maar als je naar landen om ons heen kijkt, zie je dat het heel vaak anders gaat.

Ik was als kind een trouwe kijker en ben dat altijd gebleven

Vertellen wat er in de wereld gebeurt, op begrijpelijke wijze, is wat we bij het NOS Jeugdjournaal doen. Wat ik ook erg leuk vond om te doen, is daarover vertellen in het buitenland. Ik heb training gegeven aan journalisten in Indonesië en Mozambique die daar een jeugdjournaal willen beginnen.

Hoe simpel het soms ook lijkt; kinderen interviewen is een van de lastigste journalistieke klussen. Maar zeker één van de leukste.

*