Gerrit Hiemstra

Weerpresentator

In 1998 ben ik bij de NOS begonnen en ik doe het werk nog steeds met veel plezier. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan Wageningen Universiteit. In 1986 ben ik daar afgestudeerd als meteoroloog. Na mijn studie heb ik gewerkt bij Meteo Consult (nu Meteo Group), het KNMI en DLV (De Landbouwvoorlichting). Van 2000 tot 2009 ben ik mede-eigenaar geweest van WeerOnline.

Naast mijn werk bij de NOS verzorg ik lezingen en presentaties over het weer en het klimaat. Ook geef ik weertrainingen en weercursussen voor watersporters. Daarnaast ben ik lid van de Wageningen Ambassadors, een groep mensen die ooit hun studie hebben gevolgd aan Wageningen Universiteit en die zich nu inzetten om de universiteit met raad en daad bij te staan.

Verder ben ik ook ambassadeur van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Deze vereniging heeft als doel het kenmerkende coulissenlandschap met boomwallen en elzensingels in het oosten van Friesland in stand te houden. Dat is ook het gebied waar ik ben opgegroeid.

De atmosfeer bestaat uit vele buitengewoon complexe en tegelijk intrigerende processen. Voor mij is het een grote uitdaging om deze complexe materie voor de kijkers en luisteraars van de NOS te vertalen naar duidelijke en praktisch bruikbare informatie.