Jurgen van den Berg

Presentator NOS Radio 1 Journaal

Mijn eerste luisteraar was mijn twee jaar jongere zusje. Ik bond haar vast (niet echt hoor…) of kocht haar om met snoep, zodat ze ging luisteren naar de programma’s die ik met een eenvoudige installatie op mijn slaapkamer maakte. Later maakte ik de overstap naar de plaatselijke piraat en ging ik plaatjes draaien in discotheken. Het was in de tijd dat de dj de liedjes nog gewoon aankondigde. Kennelijk deed ik dat zo aardig dat ik bij een dj-wedstrijd als 17-jarige een heuse auto won.

Na de School voor Journalistiek kon ik aan het werk bij de regionale omroep  in het Noorden. In 1998 maakte ik de overstap naar Hilversum, om aan de slag te gaan bij het NOS Radionieuws. Ik was nieuwslezer bij Stenders Vroeg en Giel op 3fm, presenteerde Langs de Lijn, Radio Tour de France en de speciale programma’s rond de Olympische Spelen van Peking en Londen. De afgelopen 6 jaar presenteerde ik al op Radio 1, eerst tussen-de-middag en later in ‘De Ochtend’ (KRO-NCRV). En nu de presentatie van het NOS Radio1-journaal in de vroege ochtend.

Samen met mijn team van vaste duiders loods ik u door het nationale- en internationale nieuwsaanbod. U hoort alles dat u moet weten, maar ook alles dat u wilt weten. Vroeg op, maar met een glimlach. En in mijn eigen tijd hou ik me bezig met leuke liedjes verzamelen, reizen, koken en douchen.