Lara Billie Rense

Presentator Nieuws en Co

Ik presenteer een van de mooiste uitzendingen van de NOS: het radioprogramma Nieuws en Co. Een dynamisch en actueel nieuwsprogramma, samen met de NTR, elke dag op NPO Radio 1.

Radio is een prachtig medium, ik ben er al jaren verliefd op. Dat bijzondere gevoel begon nogal plotseling bij de lokale omroep van Amsterdam. Bij afwezigheid van de nieuwslezer moest ik on air… ik ben er nooit meer afgegaan.

Wat maakt radio dan zo mooi? Er is geen beeld… alleen woord en geluid. Dat maakt het medium snel en puur, zonder opsmuk. En radio is persoonlijk, de luisteraars zijn dichtbij. Ze laten me vaak via Twitter weten hoe ze samen met me koken of in de auto terug naar huis rijden. En als ik eens een dagje vrij ben krijg ik op Facebook de vraag waar ik ben.

Oh en radio past helemaal binnen de online samenleving. Steeds meer mensen zijn continu connected en voelen de behoefte geïnformeerd te zijn. Ik ontwikkel daarin mee. Je kan altijd en overal naar me luisteren, je kan meepraten en je kan me delen. Hoe mooi is dat?!