Marc Bessems

Correspondent Latijns-Amerika

Als jochie van twaalf hield ik op school een spreekbeurt over Amerikaanse bombardementen op Libië. Het was 1986 en ik was toen al een nieuwsjunkie. Omdat het nieuws van vandaag de geschiedenis van morgen is, besloot ik jaren later geschiedenis te gaan studeren in Groningen. Na mijn afstuderen kon ik aan de slag bij het ANP en later op de buitenlandredactie van de NOS.

Ik hoop dat ik mensen in Nederland niet alleen op de hoogte kan houden van nieuws vanuit dit werelddeel, maar ook iets van mijn liefde voor Latijns-Amerika kan overbrengen.

Marc Bessems

Ik specialiseerde me in nieuws uit Latijns-Amerika en droomde van de baan die ik per 1 januari 2013 heb gekregen: correspondent in ‘mijn’ regio. Ik hoop dat ik mensen in Nederland niet alleen op de hoogte kan houden van nieuws vanuit dit werelddeel, maar ook iets van mijn liefde en interesse voor Latijns-Amerika kan overbrengen.

Mijn standplaats is São Paulo, in het grootste land van Latijns-Amerika, Brazilië. Hier beleefde ik het hoogtepunt van mijn journalistieke carrière tot nu toe: het WK Voetbal. Wat een feest, en een buitenkans om ons publiek wat te kunnen vertellen over dit kloppende hart van Latijns-Amerika.