Nejifi Ramirez

Presentator NOS Journaal Regio

Sinds januari 2021 ben ik het gezicht van het nieuwe NOS Journaal Regio wat elke doordeweekse dag om 18.15 uur te zien is op NPO2. Daarnaast presenteer ik ook het nieuws van de regionale omroepen in de NOS bulletins van 12:00 uur en 15:00 uur op NPO1.

Ik heb Journalistiek gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna ben ik gaan werken bij Hart van Nederland en RTL Nieuws als redacteur en videoverwerker. In 2018 begon mijn carrière op beeld als presentator en verslaggever bij de regionale zender NH Nieuws en de Amsterdamse stadszender AT5. Bij de NOS begon ik in september 2019 als redacteur bij de Economie redactie, dit combineerde ik samen met nieuws presentatie op de Amsterdamse lokale omroep AT5.

Het is ontzettend mooi dat ik mijn ervaring als presentator die ik heb opgedaan bij de regionale en lokale zender nu kan inzetten op landelijk niveau. In het NOS Journaal Regio brengen we verhalen die dichtbij de mens staan maar toch ook regio overstijgend kunnen zijn. Een unieke samenwerking met de regionale omroepen waar veel mooie verhalen uit komen en een toegevoegde waarde is aan het nieuwsaanbod in Nederland. Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat ik degene ben die dit aan het publiek mag vertellen.