Ron Fresen

Verslaggever Den Haag

Als je van nieuws houdt en van politiek en als je televisie het mooiste medium vindt dat er bestaat… ja, wat zeg je dan als je voor het NOS Journaal in de best bekeken nieuwsprogramma’s op tv over politiek mag vertellen?

Ik kwam in 2004 op de Haagse redactie werken, na een lange periode bij de regionale omroep RTV West en een tussendoortje bij Veronica Nieuwsradio – ook in het parlement trouwens.

Het is een soort topsport; je moet zo ongeveer 24/7 bezig zijn met het op peil houden van je actuele politieke kennis en analyses. Dat betekent veel praten met politici en hun entourage, je moet steeds weten hoe ze denken en waarom ze doen wat ze doen. Dat betekent ook alles volgen in de media, op Twitter.

Elk moment kan je op zender moeten en dan ook graag met een verhaal dat hout snijdt. Zoals die dag dat Job Cohen er toch vrij onverwacht ineens mee ophield: ik liet mijn boodschappenkar voor wat ie was en deed vanaf de fiets de eerste verslaggeving met analyse in een extra journaal.

Het is slechts één voorbeeld. En ja, u leest het goed: de fiets. Ik woon op tien minuten van de Haagse redactie. Ook daar word je gelukkig van.