Tim de Wit

Correspondent Verenigd Koninkrijk en Ierland

Dan maar voetbalcommentator worden. Toen ik op mijn veertiende doorhad dat het niet aan de ogen van de Ajax-scouts lag, maar aan mijn tomeloze gebrek aan voetbaltalent, zocht ik een nieuwe droom. Na de School voor Journalistiek in Utrecht en een geweldige stage bij NOS Langs de Lijn, kwam ik er langzaam achter dat er iets is wat ik nog veel interessanter vond: Het Buitenland. Na een paar jaar op de buitenlandredactie van de NOS, koos ik voor het freelance-avontuur en verhuisde ik samen met collega Lucas Waagmeester naar Zuid-Afrika, om daar als correspondent aan de slag te gaan. We zaten bovenop het WK voetbal in 2010, het absolute hoogtepunt van onze tijd daar.

Halverwege 2011 verhuisde ik naar Berlijn, om samen met correspondent Wouter Meijer voor de NOS aan de slag te gaan. De verkiezingen in 2013, de 25ste herdenking van de Val van de Muur en het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Allemaal unieke evenementen om verslag van te mogen doen.

En sinds 2015 werk ik voor de NOS in Londen. Waar zich ongetwijfeld weer veel mooie nieuwsgebeurtenissen zullen voordoen. Het is een voorrecht om u daarvan – dag in, dag uit – op de hoogte te houden.