Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

Het gaat strikt genomen inderdaad om een regionaal project. De Noord/Zuidlijn heeft echter landelijke uitstraling: het was een technisch ingewikkeld infrastructuurproject onder het historische centrum van de hoofdstad van het land, voor een substantieel deel aangelegd met geld van het Rijk, en dat – door allerlei tegenslagen – enkele politici de kop heeft gekost. Dat heeft ook nationaal nogal eens het nieuws gehaald. Als dan na vijftien jaar een einde komt aan zo’n project, zou het raar zijn als wij de opening niet live zouden uitzenden.

Dat is een beslissing van de NPO die wij goed kunnen begrijpen. Nogal wat mensen die de opening van de Noord/Zuidlijn overdag niet kunnen zien, kunnen er nu ’s avonds kennis van nemen.