Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

De NOS heeft bij aanvang van het proces tegen Geert Wilders besloten om niet het hele proces maar wel delen ervan live uit te zenden op het digitale kanaal NPO Nieuws (op de kabel, NOS.nl en onze app). Achtergrond daarvan is dat we de rechtszaak een belangrijk onderwerp vinden, maar niet zodanig dat we er op alle procesdagen het andere nieuws en de lopende programmering voor terzijde willen schuiven.

Overigens zenden we een meerdaags proces bijna nooit van begin tot eind uit. 

Concreet betekent dit dat we van dit proces in elk geval de eerste dag hebben uitgezonden (maandag 31 oktober). Vanaf 14 november zenden we ook andere belangrijke onderdelen van het proces live uit, zoals de strafeis van het Openbaar Ministerie en het verweer van de verdediging. Ook de uitspraak, die gepland staat voor 9 december, zal live te zien zijn op NPO Nieuws.   

Uiteraard besteden we –op andere procesdagen - aandacht aan het proces via onze reguliere nieuwsvoorziening via radio, televisie en online.

Tijdschrift Weekend heeft de NOS gevraagd of het klopt dat Mart Smeets en zijn vrouw - op kosten van de NOS - businessclass naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn gevlogen. Lees de reactie van Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport:
In 2016 is besloten om de jaarlijkse Herdenking Slavernijverleden op de NOS Evenementenlijst te plaatsen, een herdenking die met veel gevoeligheden gepaard gaat. De hoofdredactie Evenementen legt uit waarom.