Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

In de jongste update van de Teletekst-app voor iPhone en iPad zijn de problemen met het lettertype opgelost. U moet de app daarvoor wel updaten of opnieuw installeren.   

Heeft u een vraag of opmerking over een van onze programma’s, NOS.nl, onze apps of NOS Teletekst? En staat het antwoord niet in de rubriek Veelgestelde vragen? Dan kunt u gebruikmaken van onderstaand vragenformulier. U krijgt een ontvangstbevestiging. U kunt ook een mailtje sturen naar reacties@nos.nl. Wilt u de redactie tippen over een nieuwsfeit of een persbericht sturen, dan kunt u hier terecht. 

Ook kunt u uw vraag stellen via Twitter (@NOScommunicatie) of u kunt ervoor kiezen om in plaats van onderstaand formulier een WhatsApp-berichtje te sturen naar 06 25 10 40 38. In verband met de personele bezetting wordt op deze berichten alleen tijdens kantooruren gereageerd.

Het klopt dat we deze keer geen aandacht aan de Mars hebben besteed. Het is wel overwogen maar in het totale aanbod van het nieuws hebben we er uiteindelijk toch van afgezien.

In reacties van ons publiek wordt de vergelijking met de demonstraties van de gele hesjes gemaakt en er op gewezen dat die veel kleiner waren dan het aantal deelnemers aan de Mars voor het Leven. Dat is natuurlijk zo, maar het is goed te weten dat de omvang van een demonstratie voor ons niet onmiddellijk doorslaggevend is. We kijken op de eerste plaats naar nieuwswaarde, betekenis en relevantie van de desbetreffende gebeurtenis op het moment van uitzenden. De activiteiten van de gele hesjes zijn in Nederland niet omvangrijk, maar wel nieuw en ze roepen een brede maatschappelijke en politieke discussie op over inkomens, hoogte van belastingen etc. Uiteraard speelt de context van de gebeurtenissen in Frankrijk een rol.

Dat betekent dus ook dat als de gele hesjes weer gaan demonstreren en de opkomst zo beperkt blijft, het voor de hand ligt, dat we er (veel) minder aandacht aan zullen besteden.