Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

Paralympische sporten worden steeds belangrijker. Daarom is er bij NOS Sport geregeld aandacht voor. Niet alleen tijdens de Paralympics. We volgen niet alle competities en ranglijsten het hele jaar door, maar richten ons op opvallende prestaties en sporters 'met een gezicht'. Lees hier wat hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport zegt over paralympische sport.

Onze rechten op online beelden van het EK voetbal 2016 in Frankrijk zijn verstreken. Alle video's met wedstrijdbeelden moesten 72 uur na afloop van het toernooi verwijderd zijn. De beelden mogen ook niet worden hergebruikt want de NOS beschikt niet over de archiefrechten. Ook het speciale YouTube-kanaal met beelden van het EK is inmiddels ontmanteld.

De NOS heeft aan het begin van dit Formule 1-seizoen met Ziggo, dat de live rechten heeft, een overeenkomst gesloten waardoor de omroep twee uur na afloop van elke race een samenvatting van vijf minuten mag uitzenden. De samenwerking geldt voor een periode van drie jaar.

De NOS is blij dat het op deze manier is gelukt om ook via de tv-uitzendingen van Studio Sport aandacht te besteden aan het evenement.

De samenvatting van de winnende race van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje van 15 mei werd in de uitzending van NOS Studio Sport van 19.00 uur bekeken door ruim twee miljoen mensen.

Lees hier het artikel van verslaggever Louis Dekker over wat de NOS wel en niet mag uitzenden van de Formule 1-races.

Begin: Rilan & The Bombardiers – Happy Jack

 

Eind: Rudimental ft. John Newman – Feel the love