Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

Het recht om de Giro d’Italia rechtstreeks uit te zenden, ligt bij Eurosport en niet bij de NOS. Ook bijvoorbeeld de VRT heeft de Giro niet live uit kunnen zenden. Na een lang traject van onderhandelen zijn we erin geslaagd om samenvattingsrechten te bemachtigen. Daardoor waren we de afgelopen weken gelukkig in staat om veel aandacht aan de Giro te besteden.

Wij wilden de kijker de huldiging van Tom Dumoulin natuurlijk niet onthouden, maar deze liep wel langer door dan NOS Studio Sport zendtijd heeft.

Om het moment suprême (het omhangen van de roze trui en de uitreiking van de Giro-trofee) toch te kunnen laten zien, besloten de NPO-eindregie (die er technisch voor zorgt dat programma’s ook daadwerkelijk worden uitgezonden en dus bij de kijker thuis te zien zijn) en de NOS in heel korte tijd om de uitzending met een paar minuten te verlengen (en dus het NOS Journaal iets later te laten beginnen).

Toen de confetti neerdaalde besloot men terug te schakelen naar de studio om de uitzending te beëindigen en plaats te maken voor het volgende programma. Waar huldigingen bij de grote wielerronden meestal erg lang duren, verliep de ceremonie voor de winnaar van deze honderdste Giro veel sneller dan verwacht.

En juist op het moment dat de  afsluitingsprocedure van onze uitzending al was ingezet, begon het Wilhelmus. Terugschakelen naar de live registratie was toen geen optie meer. Helaas, vinden ook wij.

Paralympische sporten worden steeds belangrijker. Daarom is er bij NOS Sport geregeld aandacht voor. Niet alleen tijdens de Paralympics. We volgen niet alle competities en ranglijsten het hele jaar door, maar richten ons op opvallende prestaties en sporters 'met een gezicht'. Lees hier wat hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport zegt over paralympische sport.