Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

De NOS is gestopt met de site t.nos.nl voor berichten met alleen tekst.

Het platform waar dit nog wel kan is NOS Teletekst. Vandaar dat t.nos.nl nu verwijst naar nos.nl/teletekst. Er is ook een NOS Teletekst app die kort en bondig informeert over het laatste nieuws- en sportnieuws. Navigeer op je mobiel naar nos.nl/ttapp om de NOS Teletekst app te downloaden.

De achtergrond van een en ander is dat we de afgelopen periode onze website en de mobiele apps hebben vernieuwd. Het is kostbaar om naast de nieuwe infrastructuur ook de oude infrastructuur in de lucht te houden. Daarom werken we eraan om online producten gebruik te laten maken van deze nieuwe infrastructuur (indien mogelijk).

 

Wij zien geen reden om met NOS Teletekst te stoppen want het gaat heel goed: in 2015 hebben we voor het laatst het teletekstgebruik via de televisie gemeten en dat lag toen op 4,6 miljoen mensen per week (ofwel 34,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder). Van het teletekstgebruik via de NOS-app hebben we actuele cijfers: dat ligt eind 2016 op 600.000 gebruikers per dag en laat zelfs een lichte stijging ten opzichte van 2015 zien. 

NOS Teletekst is voor ons een belangrijk platform om de nieuwsconsument te bereiken, naast al onze andere platforms, zoals tv, radio, NOS.nl, Instagram, Facebook, Twitter, etc.